Тортелини с шунка и див лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 125 г тортелини
- 1 бр. бульон пилешки кубче
- 1 ск. чесън стар
- 150 мл сметана течна
- 3 с.л. краве прясно мляко
- 100 г шунка
- 4 стр. див лук
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Загрява се 1 л. вода в тенджера, бульона се разтваря, добавят се тортелините и се варят за 20 мин на тих огън. Отцеждат се.
-
Чесъна се обелва и с него се натъркват дъното и стените на една тенджера. След това се сипват сметаната и млякото. Оставят се да покъкрят на тих огън.
-
Добавят се тортелините. Подправят се със сол, пипер и индийско орехче. Оставят се на котлона за няколко минути.
-
Тортелините се нарязват, лука се наситнява и се прибавя към тях.
-
Сервират се веднага. Може да се гарнират с нарязани пресни домати, по желание.