Торта с ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашното, двата вида захар, какаото, содата, бакпулверът и солта се смесват и разбъркват.
-
Към сухите съставки се прибавят яйцата, айрана и олиото, предварително смесени в отделен съд.
-
Към сместа се прибавя кафето, с непрекъснато разбъркване.
-
Тази смес се разделя на три равни части с помощта на купички, като блатовете се пекат един по един за около 15 минути всеки. Препоръчително е да използвате тавичка с диаметър 26 см. с намаслена хартия за печене.
-
Между първия и втория блат се нареждат кръгчета банан и се намазват с предварително разбитата сметана.
-
Между втория и третия блат се ръсят стафидите, предварително накиснати в ликьор за около 1 час и отново се намазва със сметаната.
-
Накрая цялата торта се намазва със сметана и отгоре се нареждат ягодите, нарязани на филийки.
-
Тортата се прибира в хладилник, за да се охлади добре преди сервиране.