Телешко задушено в доматен сок
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. масло
- 2 бр. пащърнак
- 4 бр. картофи
- 4 с.л. олио
- 2 бр. дафинов лист
- 10 бр. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. сол
- 1 л доматен сок
- 700 г телешка плешка
- 5 бр. бахар зърна
- 2 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Измитото месо се подсушава и нарязва на порции.
-
В загрято олио се запържва месото до зачервяване. Добавя се едро нарязания лук. Сипва се червен пипер, разбърква се и се сипва доматения сок.
-
Добавя се сол и подправките, завити в тензух. Сипва се 1 чаша вода и ястието се оставя да къкри на бавен огън, докато стане готово месото. След като ястието е готово торбичката с подправките се изхвърля.
-
Картофите и пащърнака се сваряват. Пасират се заедно с маслото.
-
Готовото телешко се подправя със сол на вкус и се сервира.