Начало > Основни ястия > Телешки шайби в гърне

Телешки шайби в гърне

Телешки шайби в гърне|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Смесват се подправките – сол, черен пипер, червен пипер, кимион. Шайбите се натъркват с подправките. Овалват се в брашното и се запържват от двете страни в горещото олио.

  2. Месото се нарежда в пръстен гювеч.

  3. В същата мазнина се запържват аншоата, ситно нарязания лук и чесън, добавя се виното и след като се изпари алкохолът, се изсипва върху месото.

  4. Доливат се 500 мл. вода, слагат се дафиновия лист и лимоновата кора.

  5. Гювеча се слага във фурната да се пече. След 1 час се налива 1 буркан домати и се оставя да се пече още 30 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?