Телешки шайби в гърне
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 буркан домати консерва
- 2 бр. дафинов лист
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сол
- 50 мл олио
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.л. лимонова кора
- 2 бр. аншоа филе
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 200 мл вино бяло
- 2 гл. чесън стар
- 2 гл. лук кромид стар
- 500 г телешко месо
Начин на приготвяне
-
Смесват се подправките – сол, черен пипер, червен пипер, кимион. Шайбите се натъркват с подправките. Овалват се в брашното и се запържват от двете страни в горещото олио.
-
Месото се нарежда в пръстен гювеч.
-
В същата мазнина се запържват аншоата, ситно нарязания лук и чесън, добавя се виното и след като се изпари алкохолът, се изсипва върху месото.
-
Доливат се 500 мл. вода, слагат се дафиновия лист и лимоновата кора.
-
Гювеча се слага във фурната да се пече. След 1 час се налива 1 буркан домати и се оставя да се пече още 30 минути.