Начало > Основни ястия > Тарта с черен дроб

Тарта с черен дроб

Тарта с черен дроб|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджера се сваряват картофите и моркова.

  2. Дроба се измива и се нарязва на малки парченца. В тиган с малко зехтин се запържва дроба до полуготовност. 

  3. Добавя се и нарязания на ситно кромид лук. Овкусява се със сухите подправки.

  4. Леко изстиналите обелени картофи се пюрират с малко масло. Овкусяват се. Пюрето се изсипва в леко намазнена форма за тарта. С пръсти се разпределя добре. 

  5. Върху него се изсипва рендосания морков. Поставят се и дробчетата с лука, разпределени равномерно навсякъде. 

  6. Пече се в загрята фурна за 15 минути.

  7. Тартата се сервира поръсена с наситнен пресен лук, късчета домати и пресен босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?