Свински котлети по френски
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. свински котлети
- 50 г масло
- 200 мл вино бяло
- 250 мл бульон телешки
- 2 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 с.л. горчица
- 1 бр. кисели краставички
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
В олиото и 2 с.л. вода се задушава нарязания лук, прибавя се брашното и се бърка, докато добие златист цвят.
-
Залива се с виното и бульона, посолява се, подправя се с черния пипер и се оставя да ври на тих огън за около 20 минути.
-
В това време котлетите се начукват, посоляват и се запичат на силен огън от двете страни.
-
След това се задушават, като им се добави и малко топла вода.
-
Готовите котлети се изваждат в чиния. Към соса се добавя нарязаната на ситно кисела краставичка и горчицата.
-
Месото се залива със соса и се сервира.