Свински джолан с картофи



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Запържва се и се задушава под капак свинския джолан, предварително надупчен с нож и подправен с кимион, черен пипер, сол, мащерка.
-
Към края се добавят картофите, разрязани на четвъртинки. Задушават се за около 10-15 минути. Джолана се изважда и се обезкостява.
-
Поставя се в огнеопорен съд, добавят се картофите, смачканите скилиди чесън и се залива с бялото виното и останалия сок от пърженето.
-
Съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. Пече се във фурна на 180-200 С до готовност.
-
Фолиото се маха и се пече още няколко минути, до получаване на хрупкава кафява коричка.
-
Поръсва се с прясна мащерка.