Супер пикантни ребърца
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.60 кг свински ребра
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.ч. кетчуп
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. сос Уорчестър
- 1/4 ч.ч. ром
- 1/3 ч.ч. чили сос
- 1 ч.л. горчица
- 3 скилидки чесън стар
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 ºС. Ребрата се нарязват на порции, увиват се във фолио и се пекат за час и половина, след което фолиото се маха и се оставят във фурната още малко.
-
Ребрата се прехвърлят в голям съд.
-
В купа се смесват кафявата захар, кетчупът и соевият сос, сосът Уорчестър, ромът, чили сосът, горчицата, чесънът и пиперът. Разбърква се добре.
-
Ребрата се покриват с пикантната марината и се оставят на стайна температура за 1 час.
-
Грилът се загрява на средна температура. Пече се за около 30 минути.