Супа от червена леща, ориз и булгур
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Червената леща, ориза и булгура се слагат в голяма тенджера. Добавят се 6 ч.ч. топла вода. Оставя се да заври на силен котлон и се вари на затворен капак около 20-30минути. Всичко трябва да се свари добре.
-
През това време в тенджера се слагат маслото, зехтина и лука. След това се слага брашното, за да се запържи всичко до златисто.
-
Прибавят се доматената паста, ментата и лютия червен пипер. Оставя се още 2 минути на котлона, след това се добавят 2 ч.ч. студена вода.
-
Соса се изсипва при лещата, булгура и ориза. Посолява се.
-
След като супата заври, се слага капака на тенджерата и се вари на средна температура 10 минути.
-
Супата се сервира с лимонов сок и парче лимон.