Начало > Супи > Супа от червена леща, ориз и булгур

Супа от червена леща, ориз и булгур

Супа от червена леща, ориз и булгур
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Червената леща, ориза и булгура се слагат в голяма тенджера. Добавят се 6 ч.ч. топла вода. Оставя се да заври на силен котлон и се вари на затворен капак около 20-30минути. Всичко трябва да се свари добре.

  2. През това време в тенджера се слагат маслото, зехтина и лука. След това се слага брашното, за да се запържи всичко до златисто.

  3. Прибавят се доматената паста, ментата и лютия червен пипер. Оставя се още 2 минути на котлона, след това се добавят 2 ч.ч. студена вода.

  4. Соса се изсипва при лещата, булгура и ориза. Посолява се.

  5. След като супата заври, се слага капака на тенджерата и се вари на средна температура 10 минути.

  6. Супата се сервира с лимонов сок и парче лимон.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък