Спагети на фурна с много подправки



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Спагетите се сваряват с малко зехтин и щипка сол.
-
Каймата се омесва с лука, чесъна, солта, черния пипер, червения пипер и сумака.
-
Каймата се запържва в нагорещен тиган, докато придобие кафеникав цвят.
-
Отгоре се слага натрошеното сирене и котлона се намалява.
-
В друг съд се настъргват доматите. Добавя се магданоза и ригана. Оставяр се да врат около 5 минути.
-
Доматите се прибавят към каймата и сиренето. Разбърква се и се оставя соса да ври на ниска температура около 6-7 минути.
-
Соса и спагетите се изсипват в тава и се разбъркват добре.
-
Пекат се в продължение на няколко минути, след което се поръсват с настърган кашкавал и малко чубрица. Пекат се до готовност.