Сочни праскови с маслена коричка
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 бр. праскови
- 1/2 ч.л. бадемова есенция
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. захар
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 1 щипка сол
- 1/2 ч.ч. масло
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 190 градуса. Прасковите се обелват и нарязват.
-
Плодовете се нареждат на дъното на намазнена тава. Напръскват се с бадемовата есенция.
-
В купа се смесват брашното, захарта, кафявата захар, канелата и солта.
-
Маслото се нарязва и се добавя към сместа. Намачква се с ръце, докато се получи ронливо тесто.
-
Прасковите се поръсват с маслените трохи равномерно.
-
Изпичат се в загрятата фурна за около 45 минути.