Сладко-кисело пилешко със сусам
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на хапки и се овкусява със сол и черен пипер. Овалва се в царевичното брашно.
-
Олиото се загрява в тефлонов тиган. В чиния се разбиват яйцата и всяко парче месо се потапя в яйцата. Изпържва се за около 30 секунди от всяка страна в силно сгорещеното олио.
-
Пилето се прехвърля в подходяща тавичка и фурната се включва на 180 С.
-
В малка купа се разбъркват останалите подправки - кетчупа, оцета, захарта, чесъна на прах, соевия сос. Този сос се изсипва в тавичката и тя се слага във фурната.
-
Пече се около 1 час, като периодично се разбърква.
-
Пилешкото се сервира горещо, поръсено със сусам и ситно нарязан пресен зелен лук.