Начало > Основни ястия > Сладко-кисело пилешко със сусам

Сладко-кисело пилешко със сусам

Сладко-кисело пилешко със сусам|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на хапки и се овкусява със сол и черен пипер. Овалва се в царевичното брашно.

  2. Олиото се загрява в тефлонов тиган. В чиния се разбиват яйцата и всяко парче месо се потапя в яйцата. Изпържва се за около 30 секунди от всяка страна в силно сгорещеното олио.

  3. Пилето се прехвърля в подходяща тавичка и фурната се включва на 180 С.

  4. В малка купа се разбъркват останалите подправки - кетчупа, оцета, захарта, чесъна на прах, соевия сос. Този сос се изсипва в тавичката и тя се слага във фурната.

  5. Пече се около 1 час, като периодично се разбърква.

  6. Пилешкото се сервира горещо, поръсено със сусам и ситно нарязан пресен зелен лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?