Във форма с отделящо се дъно се слага хартия за печене.
Плодовете, маслото (безсолно), захарта, меда, ликьора (с вкус на кафе), кората и сока от портокалите и какаото се слагат в дълбок тиган. Сместа се загрява до степен почти на завиране, с разбъркване, за да се стопи маслото. След това за 10 минути сместа се оставя да къкри. Маха се от котлона и се оставя за 30 минути да изстине.
След като това време мине, се добавят яйцата, предварително разбити, брашното, смлените бадеми, бакпулвера и содата. Разбърква се добре с дървена лъжица.
Внимателно сместа се изсипва във формата и се слага в загрятата фурна.
Пече се за 60-80 минути, в зависимост от фурната. Степента на готовност, която трябва да се постигне е, когато се забоде острието на нож в средата, да се виждат следи по него. Сладкишът трябва да е леко мек в средата.
След като сладкиша се извади от фурната, се слага на решетка да изстине.
Орехите се разделят, половината да останат едри, другите ситно смлени, и готовият сладкиш се поръсва с тях. Слагат се и коктейлните черешки за декорация.