Салата с морски раци и майонеза
минути
порции
сложност
Съставки
- 375 г раци месо
- 1 бр. яйчен жълтък
- 1 с.л. кетчуп
- 1 с.л. лимонов сок
- 125 мл олио
- 8 бр. коктейлни череши
- 1 бр. лимон
- 1/4 бр. маруля
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. магданоз пресен
- 1 ч.л. естрагон
- 3 стр. див лук
Начин на приготвяне
-
В дълбока купа се слагат жълтъка, лимоновия сок, кетчупа и сол на вкус. Разбиват се като майонеза, като олиото се добавя на тънка струйка.
-
Листата маруля се слагат в 4 салатени чинии. Върху тях се разпределя месото от раци и отгоре се полива с майонезения сос.
-
Салатите се гарниват с коктейлни чиреши, резенчета лимон и нарязани на ситно подправки.