Салата от печени патладжани и чушки с майонезено-чеснов дресинг
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/3.png)
![Салата от печени патладжани и чушки с майонезено-чеснов дресинг|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5013.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Патладжаните се измиват, сразват се на половина и се посоляват.
-
Поливат се с малко зехтин и се слагат да се изпекат във фурната за 20 минути.
-
След като се извадят се поръсват със счукан чесън, магданоз и оцет.
-
Фасула се сварява в подсолена вода докато омекне и се прецежда.
-
Оставя се малко да се охлади и се разбърква с оцета, майонезата, счукания чесън, копъра и запечените орехови ядки.
-
Чушките се задушават за 5 минути в тенджера с капак с малко зехтин и се подправят със сол и оцет.
-
Салатата се аранжира и се сервира.