Начало > Основни ястия > Риба "Строганоф"

Риба "Строганоф"

Риба
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филето се измива, подсушава се, напръсква се с лимонов сок и се оставя да поеме.

  2. Лука се обелва и нарязва на ситно. Месния бульон се кипва заедно с лука и каперсите и се оставя да поври 5 минути. 

  3. Бульона се сгъстява с размитото във вода брашно и се добавят по малко доматено пюре, горчица, червен пипер и нарязаните краставички. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, лимонов сок и като заври, се слага сметаната.

  4. Филето се нарязва на едри кубчета, слагат се в соса и се варят за 10-15 минути на тих огън.

  5. Ястието се сервира в затоплено плато и се поръсва с магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?