Риба "Строганоф"
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г треска филе
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 ч.л. каперси
- 250 мл бульон пилешки
- 1 с.л. брашно царевично
- 1 с.л. сметана течна
- 2 бр. кисели краставички
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 стр. магданоз пресен
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филето се измива, подсушава се, напръсква се с лимонов сок и се оставя да поеме.
-
Лука се обелва и нарязва на ситно. Месния бульон се кипва заедно с лука и каперсите и се оставя да поври 5 минути.
-
Бульона се сгъстява с размитото във вода брашно и се добавят по малко доматено пюре, горчица, червен пипер и нарязаните краставички. Подправя се със сол и черен пипер на вкус, лимонов сок и като заври, се слага сметаната.
-
Филето се нарязва на едри кубчета, слагат се в соса и се варят за 10-15 минути на тих огън.
-
Ястието се сервира в затоплено плато и се поръсва с магданоз.