Начало > Основни ястия > Пъстърва на грил

Пъстърва на грил

Пъстърва на грил
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ск. чесън стар
  • 4 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол
  • 4 стр. мащерка
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 100 г маслини зелени
  • 4 бр. пъстърва
  • 2 бр. лимон
  • 400 г домати консерва

Начин на приготвяне

  1. Рибата се овкусява със сол и черен пипер, слагат се клонка мащерка и парче лимон в коремната част.

  2. Слага се на грила да се пече. Пече се по 10 минути от двете страни.

  3. За приготвянето на зеления сос се смесват магданоз,зелени маслини, без костилките и скилидка чесън, които се пасират в блендера.

  4. Червен сос се приготвя от печените домати, могат да се ползват и домати от консерва. Запържва се скилидка чесън в 2 с.л. зехтин, добавят се доматите, подправя се със сол, черен пипер и риган. Соса се оставя да ври, докато се сгъсти.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?