Пълнено пиле



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите.
-
Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон.
-
В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер.
-
Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец.
-
Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки. Добавят се се 100 мл вода.
-
Пече се 45 минути на умерена фурна. Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.