Начало > Основни ястия > Пълнено пиле

Пълнено пиле

Пълнено пиле
70
x8
2
70
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите.

  2. Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон.

  3. В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер.

  4. Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец.

  5. Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки. Добавят се се 100 мл вода.

  6. Пече се 45 минути на умерена фурна. Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?