Пълнено пиле с гъби и кисело зеле
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. мащерка
- 1 бр. моркови
- 150 г гъби печурки
- 1 гл. кисело зеле
- 1 бр. пиле
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Бутчетата се махат от пилето, като се старае максимално да се запази кожата.
-
Задушават се лука, 1 чаена чаша ситно нарязаното кисело зеле, гъбите и морковите. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка.
-
Пилето се напълва и ако кожата не покрива пълнежа добре, се завива с няколко листа от киселото зеле.
-
Оформя се и се забожда с шишчета. Намазва се със червен пипер, покрива се с няколко листа кисело зеле, за да не загори кожичката и се слага да се пече за 30 минути.
-
Зелевите листа се махат преди ястието да се сервира.