Пълнени свински вратни пържоли
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. вермут
- 2 с.л. уни сос
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 50 г пармезан
- 10 бр. сини сливи
- 10 бр. кестени
- 3 щипка чесън на прах
- 2 кг свинско месо
Начин на приготвяне
-
Необходимо е цяло парче обезкостен свински врат. Правят се дълбоки прорези по цялата му дължина.
-
Месото се посолява отвътре и се напълва с обелените кестени, сини сливи без костилки и нарязания на ивици пармезан.
-
Марината: смесват се зехтина, уни соса, сухия чесън, малко сол и вермута. Разбърква се и месото се намазва.
-
Оставя се да се маринова за 1 нощ. На другия ден се слага да се пече с малко вода и покрито с метално фолио.
-
Когато месото е полуготово, фолиото се маха, за да се запече месото и да добие приятна коричка.