Пълнени свински вратни пържоли
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Пълнени свински вратни пържоли|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4868.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 2 с.л. вермут
- 2 с.л. уни сос
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 50 г пармезан
- 10 бр. сини сливи
- 10 бр. кестени
- 3 щипка чесън на прах
- 2 кг свинско месо
Начин на приготвяне
-
Необходимо е цяло парче обезкостен свински врат. Правят се дълбоки прорези по цялата му дължина.
-
Месото се посолява отвътре и се напълва с обелените кестени, сини сливи без костилки и нарязания на ивици пармезан.
-
Марината: смесват се зехтина, уни соса, сухия чесън, малко сол и вермута. Разбърква се и месото се намазва.
-
Оставя се да се маринова за 1 нощ. На другия ден се слага да се пече с малко вода и покрито с метално фолио.
-
Когато месото е полуготово, фолиото се маха, за да се запече месото и да добие приятна коричка.