Начало > Основни ястия > Пълнена пъстърва

Пълнена пъстърва

Пълнена пъстърва|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Рибите се почистват и измиват добре. Посоляват се целите и се оставят за няколко минути да се отцедят от водата.

  2. Загрява се грил-тиган, намазва се със зехтин и рибите се запичат за около 5 минути от всяка страна.

  3. Приготвя се плънка от нарязан на едро лук и нарязана на ленти зелена чушка. Запържват се леко, добавя се и бялото вино. Важно е чушките да са от светлите, а не тъмно зелените, които имат леко горчив вкус.

  4. Овкусява се с нарязан на ситно магданоз, къри, черен пипер и сол.

  5. Всяка риба се поставя в средата на фолио, пълни се с пълнежа и се намазва със зехтин, за да не залепне за фолиото. Завиват се като пакет и се пекат около 30 мин.

  6. Сервират се с лимон и охладено бяло вино.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?