Пълнена пъстърва
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. къри
- 1 к.ч. вино бяло
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 5 с.л. зехтин
- 2 бр. зелени чушки
- 2 гл. лук кромид стар
- 2 бр. пъстърва
Начин на приготвяне
-
Рибите се почистват и измиват добре. Посоляват се целите и се оставят за няколко минути да се отцедят от водата.
-
Загрява се грил-тиган, намазва се със зехтин и рибите се запичат за около 5 минути от всяка страна.
-
Приготвя се плънка от нарязан на едро лук и нарязана на ленти зелена чушка. Запържват се леко, добавя се и бялото вино. Важно е чушките да са от светлите, а не тъмно зелените, които имат леко горчив вкус.
-
Овкусява се с нарязан на ситно магданоз, къри, черен пипер и сол.
-
Всяка риба се поставя в средата на фолио, пълни се с пълнежа и се намазва със зехтин, за да не залепне за фолиото. Завиват се като пакет и се пекат около 30 мин.
-
Сервират се с лимон и охладено бяло вино.