Начало > Тестени > Пълнена фокача с патладжан и козе сирене

Пълнена фокача с патладжан и козе сирене

Пълнена фокача с патладжан и козе сирене
90
x8
2
90
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Плънката се приготвя, като патладжанът се нареже на кръгчета и се накисне за 20-30 минути в подсолена вода. Изважда се, измива се и се подсушава.

  2. Запържва се за няколко минути. Оставея се да се отцеди от излишната мазнина.

  3. Сиренето се нарязва на средно дебели парчета.

  4. Тесто се замесва и се разделя на две. Оставя се за 10 минути да почине.

  5. Едната част се разточва, колкото е размерът на тавата, и се разстила в нея. Отгоре се нарежда патладжанът, като открая се оставя 1 см празно.

  6. Нареждат се и парчетата сирене. Захлупва се с другата разточена кора и се притиска хубаво да се запечата.

  7. С пръсти се правят вдлъбнатини отгоре и се поръсва със зехтин. Оставя се да втаса за час и половина.

  8. Когато е готово, се нареждат резени домати и пак се натиска с пръсти в тестото.

  9. Поръсва се с малко зехтин, босилек и една част от кашкавала.

  10. Печете на 180 ºС около 35 минути или до готовност.

  11. Изважда се и се поръсва с останалия кашкавал.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?