Пълнена фокача с патладжан и козе сирене



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Плънката се приготвя, като патладжанът се нареже на кръгчета и се накисне за 20-30 минути в подсолена вода. Изважда се, измива се и се подсушава.
-
Запържва се за няколко минути. Оставея се да се отцеди от излишната мазнина.
-
Сиренето се нарязва на средно дебели парчета.
-
Тесто се замесва и се разделя на две. Оставя се за 10 минути да почине.
-
Едната част се разточва, колкото е размерът на тавата, и се разстила в нея. Отгоре се нарежда патладжанът, като открая се оставя 1 см празно.
-
Нареждат се и парчетата сирене. Захлупва се с другата разточена кора и се притиска хубаво да се запечата.
-
С пръсти се правят вдлъбнатини отгоре и се поръсва със зехтин. Оставя се да втаса за час и половина.
-
Когато е готово, се нареждат резени домати и пак се натиска с пръсти в тестото.
-
Поръсва се с малко зехтин, босилек и една част от кашкавала.
-
Печете на 180 ºС около 35 минути или до готовност.
-
Изважда се и се поръсва с останалия кашкавал.