Начало > Основни ястия > Пълнен патладжан на фурна

Пълнен патладжан на фурна

Пълнен патладжан на фурна|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се измиват (може да се използват и тиквички). Нарязват се на половина по дължина. С лъжица внимателно се издълбава месестата част на патладжаните. Нарязва се на малки кубчета.

  2. В тиган с малко зехтин се задушава каймата с лука. Добавят се измития ориз, остатъците от патладжаните и нарязаните маслини.

  3. Задушава се за около 15 минути. Сваля се от котлона. Подправя се с подправките. Оставя се леко да изстине и поеме от аромата им. 

  4. Патладжаните се напълват със сместа. Подреждат се в тавичка покрита с хартия за печене.

  5. Пекат се на 180-200 С за около 20-25 минути. Изваждат се от фурната и се поръсват с пармезан.

  6. В чиниите за сервиране се правят по две ивици от соев сос и отгоре се поставят патладжаните. Гарнират се с кисели краставички по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?