Прясно зеле с пилешки гърди и сметана



минути

порции

сложност
Съставки
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 500 г пилешки гърди
- 2 кг зеле бяло
- 200 г сметана квасена
- 1 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Ситно нарязания лук се задушава заедно със солта и кимиона, добавя се нарязаното зеле.
-
Захлупва се с капак и се оставя на по бавен огън да си пусне от водата.
-
Капака се маха след 10 минути и котлона се засилва.
-
Слага се нарязаното на хапки месо, поръсва се с червения пипер и се разбърква.
-
Когато зелето е готово се добавя сметаната. Ястието се разбърква, оставя се още 5 минути на котлона и се сервира.