Начало > Основни ястия > Прясно зеле с месо в гърне

Прясно зеле с месо в гърне

Прясно зеле с месо в гърне|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на парчета, зелето се почиства и също се нарязва.

  2. В купа се слагат доматите, пюрето, зехтина, захарта и всички подправки и се разбърква.

  3. В глинен гювеч или гърне се слага на дъното малко мазнина, слага се половината от месото и върху него половината от зелето.

  4. Полива се с част от сместа от домати и подправки, размесва се като зелето леко се намачква в ръце и отново се слага останалото месо и зеле. Изсипва се останалата смес и отново се разбърква и леко намачква.

  5. Сипват се 200 мл вода, захлупва се и се пече на 200 С за 90 минути. След това капака се маха и се дозапича още 30 минути на 180 С.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?