Пица с картофи, лук и кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 тесто
- 1 домат
- 2 глави лук
- 5 г риган
- черен пипер
- сол
- 10 мл зехтин
- 100 г доматено пюре
- 150 г кашкавал
- 120 г картофи
Начин на приготвяне
-
От готовото тесто се разточва блат за пица, с големина според предпочизтанията.
-
Върху него се слага нарязаният лук, изсипва се доматеното пюре и се слага нарязаният домат.
-
Картофите се почистват и нарязват на тънки кръгчета. Поставят се върху пицата.
-
Поръсва се с кашкавала.
-
Поръсва се с ригана, черен пипер и малко сол на вкус.
-
Пицата се полива с малко зехтин и се пече, докато всичко придобие приятен златист загар.