Пица с карамелизиран лук и горгонзола



минути

порции

сложност

Съставки
Начин на приготвяне
-
Нарежете обеления лук на дебели 3-4 мм филийки
-
В широк тиган загрейте зехтина и маслото и добавете лука. Разбъркайте, посолете и намалете котлона на средна степен
-
Гответе като разбърквате често, за да може лука да се карамелизира равномерно
-
След около 25 минути готвене, подправете лука с черен пипер и добавете захарта. Разбъркайте и гответе още около 5 минути
-
Увеличете котлона и налейте алкохола. Фламбирайте и извадете готовият лук в широка чиния да се охлади
-
Върху добре набрашнена повърхност разтеглете тестото
-
Прехвърлете тестото в тавa покрита с хартия за печене и разтеглете добре, докато стане наистина тънко, а в края оставете по-плътен борд
-
Разпределете лука върху тестото. Накъсайте моцарелата на парченца, а между тях сложете горгонзола
-
Печете пицата 15 до 18 минути, докато сирената се запекат добре, а тестото стане златисто и хрупкаво

Стоян Георгиев