Начало > Основни ястия > Пица с карамелизиран лук и горгонзола

Пица с карамелизиран лук и горгонзола

Пица с карамелизиран лук и горгонзола
Източник: foodphotography.bg
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарежете обеления лук на дебели 3-4 мм филийки

  2. В широк тиган загрейте зехтина и маслото и добавете лука. Разбъркайте, посолете и намалете котлона на средна степен

  3. Гответе като разбърквате често, за да може лука да се карамелизира равномерно

  4. След около 25 минути готвене, подправете лука с черен пипер и добавете захарта. Разбъркайте и гответе още около 5 минути

  5. Увеличете котлона и налейте алкохола. Фламбирайте и извадете готовият лук в широка чиния да се охлади

  6. Върху добре набрашнена повърхност разтеглете тестото

  7. Прехвърлете тестото в тавa покрита с хартия за печене и разтеглете добре, докато стане наистина тънко, а в края оставете по-плътен борд

  8. Разпределете лука върху тестото. Накъсайте моцарелата на парченца, а между тях сложете горгонзола

  9. Печете пицата 15 до 18 минути, докато сирената се запекат добре, а тестото стане златисто и хрупкаво

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?