Начало > Основни ястия > Пилешки огретен

Пилешки огретен

Пилешки огретен
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Хляба се нарязва на кубчета, които се запържват в масло до зачервяване, като се слагат подправки по желание за крутони – шарена сол, риган и червен пипер.

  2. Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това бутчетата се обезкостяват. 

  3. Гъбите се нарязват на филийки, бекона на лентички, лука и праза на ситно.

  4. В тиган се загрява олио и лука и праза се запържват, след това се изваждат, отцеждат се от мазнината и се подреждат в тавичка на дъното.

  5. Гъбите също се запържват и след това се добавят в тавичката. После се изсипват готовите вече крутони.

  6. Пилешкото и бекона се запържват и също се добавят в тавичката.

  7. След това отгоре се изсипва настъргания кашкавал и ястието се слага във фурната на грил, за да получите хубава коричка на кашкавала.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?