Хляба се нарязва на кубчета, които се запържват в масло до зачервяване, като се слагат подправки по желание за крутони – шарена сол, риган и червен пипер.
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това бутчетата се обезкостяват.
Гъбите се нарязват на филийки, бекона на лентички, лука и праза на ситно.
В тиган се загрява олио и лука и праза се запържват, след това се изваждат, отцеждат се от мазнината и се подреждат в тавичка на дъното.
Гъбите също се запържват и след това се добавят в тавичката. После се изсипват готовите вече крутони.
Пилешкото и бекона се запържват и също се добавят в тавичката.
След това отгоре се изсипва настъргания кашкавал и ястието се слага във фурната на грил, за да получите хубава коричка на кашкавала.