Пилешките котлети се подправят със сол и пипер, набрашняват се и се сотират в 2 с.л. олио за 2-3 минути от всяка страна. Тигана се похлупва.
Котлетите се прехвърлят в затоплена чиния. Олиото се излива от тигана.
Тигана се деглазира с бялото вино и се добавя 1 с.л. намачкан чесън. Готви се до покафеняване на чесъна, около 2 минути.
Добавят се половин ч.ч. пилешки бульон, прясно изцедения лимонов сок и 1 с.л. каперси (отцедени).
Котлетите се връщат в тигана и се запържват по 1 минута от двете страни. Изваждат се.
Добавят се 1 с.л. обезсолено масло и няколко лимонени резена, сотират се. Когато маслото се е разтопило, сосът е готов и можете да се полее върху котлетите.