Пикантно пиле с цикория
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки бутчета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. масло
- 4 бр. цикория
- 3 с.л. оцет Балсамико
- 1 ч.л. захар
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 щипка куркума
Начин на приготвяне
-
Смесват се сол на вкус, черен и червен пипер и куркума с 2 с.л. зехтин. Бутчетата се натъркват с тази смес и се слагат да се пекат във фурната.
-
Цикорията се срязва на половина в тиган, сипеват се 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. масло. Цикорията се слага да се задуши на умерен огън. Не трябва да прегаря. Когато промени цвета си се добавя захарта и се изчаква леко да се карамелизира.
-
Цикорията се посолява на вкус и се залива с балсамикото. Оставя се още 5 минути цикорията да попие и да се овкуси.
-
Сервира се с изпеченото пиле.