Начало > Основни ястия > Пикантна патица

Пикантна патица

Пикантна патица
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Предварително изчистената патица се посолява отвън и отвътре.

  2. Крушите и кайсиите се отцеждат и патицата се напълва с тях.

  3. Краката и крилата й се завързват и се поръсва с червен пипер и мащерка.

  4. Сипва се малко вода в гювеч или друг огнеупорен съд с капак и патицата се слага в него.

  5. Пече се 1 1/2 часа във фурна на 225 С.

  6. Готовата патица се нарязва на порции, нарежва в блюдо и се запазва топла.

  7. Обира се мазнината от соса, долива се малко вода и се кипва. Соса се сгъстява с брашното, подправя се на вкус със сол и пипер и се поднася отделно.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък