Печено свинско контра филе с марината
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. нишесте
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. вино бяло
- 1 щипка червен пипер лют
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. соев сос
- 1.50 кг свинско филе
Начин на приготвяне
-
Всички подправки се смесват заедно с олиото и месото се маринова. Оставя се да се маринова няколко часа.
-
Изважда се и се запържва по 5 минути от двете страни в тиган.
-
Поставя се в тавичка, сипва се остатъка от маринатата, налива се виното.
-
Пече се 20 минути в предварително загрята фурна.
-
Соса се сгъстява с нишесте и месото се сервира с гарнитура по избор.