Начало > Основни ястия > Патица с мащерка

Патица с мащерка

Патица с мащерка|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват. Слагат се в подсолена вода и се сваряват. Отцеждат се и се обелват.

  2. Картофите се овкусяват с мащерка, розмарин и сол на вкус. Напръскват се със зехтина.

  3. Патицата се посолява отвън и отвътре. Напълва се с част от варените картофи.

  4. Слага се по гръб в тава с малко вода и се пече 1 1/2 ч на 225 С. 

  5. Лука се обелва, нарязва се на едро и се слага при патицата 15 минути след началото на печенето. 

  6. Патицата трябва да се резне под крилата и в слабините, за да изтече мазнината. След 30-тата минута мазнината се обира.

  7. Щом сосът започне да покафенява, се долива малко вода в тавата и месото често се полива със соса.

  8. Останалите картофи се добавят 15 минути преди края на печенето и се запичат до златисто.

  9. Готовата патица се нарязва на порции, които се слагат в затоплено плато за сервиране.

  10. При сервиране се гарнира със стръкове розмарин и мащерка. Соса се сервира отделно.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?