Паста с аспержи и зелен фасул
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. гъби
- 1/2 ч.ч. вода
- 400 г макарони
- 1/2 ч.ч. тофу
- 1/2 ч.ч. соево мляко
- 1 скилидка чесън стар
- 1 щипка индийско орехче
- 2 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. шери
- 200 г фасул зелен
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 200 г аспержи
- 2 бр. червени чушки
Начин на приготвяне
-
Нарязаните гъби се накисват в половин чаша вряща вода. След 20 минути се изцеждат и се нарязват, а водата се запазва.
-
Пастата се слага да се свари според описанието на пакета. Изцежда се и се запазва половин чашка от водата. Слага се в купа за сервиране.
-
Докато пастата се вари, се смилат тофуто, соевото мляко и чесънът до хомогенна смес.
-
Сместа се прехвърля в по-дълбок тиган за сос, добавя се щипка индийско орехче и водата, която е останала от гъбите. Оставя се на огъня за 5 минути.
-
Добавя се лимоновият сок, шерито, гъбите, зеленият фасул, изцеден от сока в консервата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Оставя се на котлона, докато фасулът се загрее.
-
През това време се приготвят аспержите на пара. Готвят се, докато омекнат. Междувременно чушките се нарязват на жулиени.
-
Аспержите и чушките се прибавят към макароните. Заливат се със соса и се сервират веднага.