Нарязаните гъби се накисват в половин чаша вряща вода. След 20 минути се изцеждат и се нарязват, а водата се запазва.
Пастата се слага да се свари според описанието на пакета. Изцежда се и се запазва половин чашка от водата. Слага се в купа за сервиране.
Докато пастата се вари, се смилат тофуто, соевото мляко и чесънът до хомогенна смес.
Сместа се прехвърля в по-дълбок тиган за сос, добавя се щипка индийско орехче и водата, която е останала от гъбите. Оставя се на огъня за 5 минути.
Добавя се лимоновият сок, шерито, гъбите, зеленият фасул, изцеден от сока в консервата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Оставя се на котлона, докато фасулът се загрее.
През това време се приготвят аспержите на пара. Готвят се, докато омекнат. Междувременно чушките се нарязват на жулиени.
Аспержите и чушките се прибавят към макароните. Заливат се със соса и се сервират веднага.