Начало > Десерти > Отворен пай с горски плодове

Отворен пай с горски плодове

Отворен пай с горски плодове|escape
60
x8
2
60
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тестото с миксер се разбиват на бавни обороти брашното и маслото с щипка сол. Добавя се водата на струйка, без да се спира разбиването. Накрая се добавя яйцето и отново се разбива.

  2. Тестото се увива в прозрачно фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.

  3. За пълнежа маслото, което трябва да е със стайна температура, се разбива, след това се добавя захарта и продължава да се разбива. Добавят се брашното и ванилията, а след това и яйцата. Разбива се до гладкост на сместа.

  4. Тестото се разточва върху набрашнен плот. Намаслява се дълбока керамична форма за пай. Тестото се прехвърля във формата с помощта на точилката. Разстила се добре по дъното и стените и се изрязва излишното по краищата. 

  5. Пълнежа се изсипва и се разстила. Върху него се подреждат горските плодове, които предварително са смесени с есенцията ром. Краищата на пая се намазват със сметана.

  6. Пая се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 минути.

  7. Поръсва се с пудра захар и се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?