В голям тиган загрейте зехтина и маслото. Сложете ситно нарязаният лук и сотирайте за 3-4 минути.
Прибавете ориза, разбъркайте и започнете да наливате по малко от горещия бульон.
Овкусете със сол и черен пипер и наливайте течност, след като предишната е почти поета от ориза. Бъркайте често и гответе 20-22 минути.
Готовият ориз прехвърлете в тавичка и разстелете за да се охлади.
Оставете да се охлажда около 10 минути и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте добре и оформете крокетите. С лъжица вземете от ориза, направете малка вдлъбнатина и поставете топче моцарела. Покрийте добре моцарелата с ориз и оформете на топка.
В 3 купички сложете яйцата, брашното и галетата. Посолете и подправете яйцата и ги разбийте,. В галетата сложете сол и мащерката и разбъркайте добре.
Панирайте крокетите последователно в брашно, яйце и галета.
Загрейте олиото и изпържете крокетите за по 4-5 минути, докато коричката стане златиста и хрупкава. Не слагайте по много наведнъж и вадете върху домакинска хартия.
Поднесете топли със салата от ряпа, моркови и селъри овкусена със сол, зехтин и лимонов сок.