Начало > Основни ястия > Оризови крокети с пушена моцарела

Оризови крокети с пушена моцарела

Оризови крокети с пушена моцарела|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голям тиган загрейте зехтина и маслото. Сложете ситно нарязаният лук и сотирайте за 3-4 минути.

  2. Прибавете ориза, разбъркайте и започнете да наливате по малко от горещия бульон.

  3. Овкусете със сол и черен пипер и наливайте течност, след като предишната е почти поета от ориза. Бъркайте често и гответе 20-22 минути.

  4. Готовият ориз прехвърлете в тавичка и разстелете за да се охлади.

  5. Оставете да се охлажда около 10 минути и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте добре и оформете крокетите. С лъжица вземете от ориза, направете малка вдлъбнатина и поставете топче моцарела. Покрийте добре моцарелата с ориз и оформете на топка.

  6. В 3 купички сложете яйцата, брашното и галетата. Посолете и подправете яйцата и ги разбийте,. В галетата сложете сол и мащерката и разбъркайте добре.

  7. Панирайте крокетите последователно в брашно, яйце и галета.

  8. Загрейте олиото и изпържете крокетите за по 4-5 минути, докато коричката стане златиста и хрупкава. Не слагайте по много наведнъж и вадете върху домакинска хартия.

  9. Поднесете топли със салата от ряпа, моркови и селъри овкусена със сол, зехтин и лимонов сок.

Стоян Георгиев

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?