Начало > Основни ястия > Ориз със скариди

Ориз със скариди

Ориз със скариди|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Загряват се 4 с.л. олио и 1 с.л. масло, добавя се измития и изцеден ориз. Запържва се за 2-3 мин.

  2. Налива се гореща вода 2 см над ориза, поръсва се със сол и черен пипер. Котлона се намалява на най-слаба степен и ориза се оставя да набъбне.

  3. За скрадите: лука се нарязва на ситно, слага се в по-дълбок тиган с олио. Щом започне да се пържи, котлона се намалява на ниска стапен и се оставя за около 20 мин. Капака се вдига и ако има повече течност, котлона се засилва малко да изври водата.

  4. Прибавят се течната сметана, каперсите и ситно нарязания риган. Овкусява се със соса от каперсите.

  5. Добавят се изчистените скариди и ястието се вари 5 минути.

  6. Готовите скариди се сипват върху ориза и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?