Начало > Основни ястия > Ориз с праз лук и грах

Ориз с праз лук и грах

Ориз с праз лук и грах|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Праза, кромида и чесъна се почистват и нарязват. Морковите се почистват и рендосват.

  2. В тиган се загрява олиото заедно с маслото и се запържват, а после задушават ситно нарязаните кромид лук и чесън. 

  3. Прибавят се парчетата праз, поръсват се черния пипер и веднага се налива 1 к.ч. топла вода, след което се слагат и рендосаните моркови. Задушават се за около 5-6 минути на умерен огън. 

  4. Прибавят се ориза и граха, сипват се 3 к.ч. топла вода, посолява се и се задушава на тих огън, докато оризът набъбне. 

  5. Сместа се прехвърля в тавичка и се пече в умерена фурна, докато оризът омекне напълно. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?