Ориз с праз лук и грах
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Праза, кромида и чесъна се почистват и нарязват. Морковите се почистват и рендосват.
-
В тиган се загрява олиото заедно с маслото и се запържват, а после задушават ситно нарязаните кромид лук и чесън.
-
Прибавят се парчетата праз, поръсват се черния пипер и веднага се налива 1 к.ч. топла вода, след което се слагат и рендосаните моркови. Задушават се за около 5-6 минути на умерен огън.
-
Прибавят се ориза и граха, сипват се 3 к.ч. топла вода, посолява се и се задушава на тих огън, докато оризът набъбне.
-
Сместа се прехвърля в тавичка и се пече в умерена фурна, докато оризът омекне напълно.