Немско фрикасе от картофи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Обелените и нарязани на филийки картофи се слагат в съд със студена вода и бавно се кипват.
-
Морковите и малката глава целина се нарязват на дребно и се задушават в 30 г от маслото, след това се прибавят към картофите.
-
Добавят се черният пипер, изстискания от лимона сок и виното.
-
От брашното и останалото масло се приготвя светла запръжка, която се разрежда с водата от картофите и като се бърка с тел, се кипва на силен огън. После се оставя на слаб огън и се застройва с жълтъците.
-
Полученият сос се прибавя към картофите.
-
Ястието се оставя да къкри на тих огън още 5-6 минути.
-
Сервира се гарнирано със сварен ориз, по желание.