Мароканската салата с чушки и картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. краставици
- 2 бр. картофи
- 1 бр. червени чушки
- 1 бр. жълти чушки
- 1 бр. зелени чушки
- 1/4 ч.ч. маслини
- 3 ск. чесън стар
- 1 гл. лук червен
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. оцет
- 1/2 бр. лимон
- 2 с.л. мента прясна
- 1 с.л. кориандър зелен
Начин на приготвяне
-
Картофите се сваряват и се изчакват да изстинат. Нарязват се.
-
Краставицата се измива и се нарязва на тънки резени. Подготвят се и чушките, като се почистват хубаво от семките.
-
Всички зеленчуци се подреждат в широка чиния. Овкусяват се със сол на вкус. Ако маслините са много солени може да не се слага сол.
-
Поръсва се с наситнените скилидки чесън, лука, зехтина, оцета и лимоновия сок.
-
Салатата се изстудява в хладилник поне за 1 час. Преди сервиране се поръсва с ментови листенца и пресен кориандър.