Мариновани свински пържоли на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 бр. свински пържоли
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 2 ч.л. червен пипер
- 50 мл олио
- 30 мл лимонов сок
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват лимоновия сок, олиото, меда, горчицата, солта, двата вида пипер и мащерката. Разбъркват се добре.
-
Пържолите се слагат в сместа и се мариноват за цяла нощ.
-
На следващия ден пържолите се изпичат в добре загрята фурна първо с фолио, а след като се задушат - без. Трябва да се получи тъмна коричка.
-
Сервират се с подходяща гарнитура.