Макарони с авокадо и сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г макарони
- 1.50 ч.ч. краве прясно мляко
- 3 ск. чесън стар
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка чили
- 1 вр. магданоз пресен
- 2 бр. авокадо
- 150 г сирене чедър
- 1 с.л. сок от лайм
Начин на приготвяне
-
Макароните се сваряват според указанието на пакета, в подсолена вода.
-
В малък тиган за сос се слагат млякото, чесъна, индийското орехче и чили пудрата. Оставя се да заври и ври около 5 минути.
-
Когато пастата е почти готова, магданоза, 1.5 ч нарязано на кубчета авокадо, сиренето, рендосано на ситно ренде, сока от лайм и млякото с чесъна се слагат в блендер. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
-
Пастата се отцежда и се връща на котлона. Полива се със соса и се разбърква. Добавят се останалите кубчета авокадо и се разбърква финално.
-
Пастата се сервира леко охладена.