Нарязаната тиква се слага на хартия за печене и се пече, докато покафенее и омекне. Отнема около 30 минути. Междувремнно патладжана се грилова и изпържва, като се обработят и двете страни на филийките. Доматите се разполовяват и се слагат в последните 15 минути при тиквата.
В средно голяма купа се разбъркват рикотата, фетата, пестото, яйцата, солта и пипера. Пармезанът е солен и не е нужно да се слага много сол. Слага се печената тиква и се разбърква.
Половината от доматения сос се слага в тава за печене. Слага се един ред от корите за лазаня отгоре. Нареждат се от патладжаните, след това и сместа със сирената. Покрива се с кори. Нареждат се от печените домати и се намазват с останала смес със сирена.
Поръсва се с половината нарязана моцарела. Завършва се с останалите кори за лазаня.
С останалия доматен сос се полива цялата лазаня. Отгоре се слага останалата моцарела и се поръсва с пармезана.
Пече се в загрятата фурна за 30-40 минути, докато сирената добият апетитна кафява коричка.
Бройката на корите за лазаня е примерна и трябва да се съобрази големината на тавата, в която ще се пече.