Лазаня с четири вида сирена
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. тиква
- 1 бр. патладжани
- 5 бр. домати
- 470 г сирене рикота
- 250 г сирене фета
- 2 к.ч. песто
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 420 г доматен сос
- 8 бр. кори за лазаня
- 250 г моцарела
- 1.50 к.ч. пармезан
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 220 С.
-
Нарязаната тиква се слага на хартия за печене и се пече, докато покафенее и омекне. Отнема около 30 минути. Междувремнно патладжана се грилова и изпържва, като се обработят и двете страни на филийките. Доматите се разполовяват и се слагат в последните 15 минути при тиквата.
-
В средно голяма купа се разбъркват рикотата, фетата, пестото, яйцата, солта и пипера. Пармезанът е солен и не е нужно да се слага много сол. Слага се печената тиква и се разбърква.
-
Половината от доматения сос се слага в тава за печене. Слага се един ред от корите за лазаня отгоре. Нареждат се от патладжаните, след това и сместа със сирената. Покрива се с кори. Нареждат се от печените домати и се намазват с останала смес със сирена.
-
Поръсва се с половината нарязана моцарела. Завършва се с останалите кори за лазаня.
-
С останалия доматен сос се полива цялата лазаня. Отгоре се слага останалата моцарела и се поръсва с пармезана.
-
Пече се в загрятата фурна за 30-40 минути, докато сирената добият апетитна кафява коричка.
-
Бройката на корите за лазаня е примерна и трябва да се съобрази големината на тавата, в която ще се пече.