Начало > Основни ястия > Лазаня с четири вида сирена

Лазаня с четири вида сирена

Лазаня с четири вида сирена
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С.

  2. Нарязаната тиква се слага на хартия за печене и се пече, докато покафенее и омекне. Отнема около 30 минути. Междувремнно патладжана се грилова и изпържва, като се обработят и двете страни на филийките. Доматите се разполовяват и се слагат в последните 15 минути при тиквата.

  3. В средно голяма купа се разбъркват рикотата, фетата, пестото, яйцата, солта и пипера. Пармезанът е солен и не е нужно да се слага много сол. Слага се печената тиква и се разбърква.

  4. Половината от доматения сос се слага в тава за печене. Слага се един ред от корите за лазаня отгоре. Нареждат се от патладжаните, след това и сместа със сирената. Покрива се с кори. Нареждат се от печените домати и се намазват с останала смес със сирена.

  5. Поръсва се с половината нарязана моцарела. Завършва се с останалите кори за лазаня.

  6. С останалия доматен сос се полива цялата лазаня. Отгоре се слага останалата моцарела и се поръсва с пармезана.

  7. Пече се в загрятата фурна за 30-40 минути, докато сирената добият апетитна кафява коричка.

  8. Бройката на корите за лазаня е примерна и трябва да се съобрази големината на тавата, в която ще се пече.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък