Кюфтенца с чеснов сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 стр. мащерка
- 30 мл краве кисело мляко
- 3 ск. чесън глави
- 1 щипка червен пипер
- 1 щипка сол
- 200 г кайма
Начин на приготвяне
-
Каймата се овкусява със сухите подправки и се оформят малки кюфтенца.
-
С малко зехтин кюфтенцата се запържват леко от всички страни. Изваждат се и се поставят на кухненска хартия, за да попие се излишната мазнина.
-
Кюфтетата се поставят в приставката за пара и се варят така за около 15 минути.
-
Приготвя се сос, като се пасират чесъна, млякото и малко прясна мащерка.
-
Кюфтенцата се заливат с приготвения сос и се гарнират по желание.