Начало > Тестени > Козунак

Козунак

Козунак|escape
120
x6
2
120
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в 4 с.л. затоплено мляко.

  2. В купа се пресява брашното, смесва се със захарта и солта и се прави кладенец в средата. В него се налива млякото, добавят се яйцето и маята.

  3. Сместа се меси, докато започне да се отлепя от стените на купата. Покрива се с кърпа и тестото се слага на топло, докато удвои обема си.

  4. След това отново се замесва, оформя се като козунак в предпочитаната форма и се слага в тава.

  5. Отново се покрива с кърпа и се оставя на топло за час, след което се намазва с разбито яйце и се слага във фурната.

  6. Пече се 30-35 минути на 200 ºС.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?