Начало > Десерти > Коледна торта

Коледна торта

Коледна торта
70
x12
2
70
минути
x12
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. За блата: Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват на водна баня, като се прибавя половината от захарта. Отделно се разбива маслото на пяна и към него лъжица по лъжица се прибавят жълтъците.

  2. Пресява се брашното с нишестето и бакпулвера.

  3. Към маслото и жълтъците се прибавя пресятото брашно, като се бърка непрекъснато.

  4. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към другата смес.

  5. Към получената смес се добавят смлените орехи и ванилията и се разбърква.

  6. Изсипва се в предварително намаслена и набрашнена тава или във форма за торта.

  7. Пече се 45 минути в предварително загрята на 180 ºС фурна. След като блатът леко поизстине, се изважда от формата и се разрязва на два блата.

  8. За крема: В тефлонов съд се смесват сметаната, маслото и захарта. Затопля се на котлон, докато се разтопи захарта, като се разбърква непрекъснато. Добавя се белият течен шоколад, прясното мляко и ванилията и се разбърква до получаването на хомогенна смес.

  9. Тортата се реди, като единият блат се намазва с част от шоколадовия крем. Отгоре се поставя и другият блат и се залива с останалия крем.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък