За блата: Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват на водна баня, като се прибавя половината от захарта. Отделно се разбива маслото на пяна и към него лъжица по лъжица се прибавят жълтъците.
Пресява се брашното с нишестето и бакпулвера.
Към маслото и жълтъците се прибавя пресятото брашно, като се бърка непрекъснато.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към другата смес.
Към получената смес се добавят смлените орехи и ванилията и се разбърква.
Изсипва се в предварително намаслена и набрашнена тава или във форма за торта.
Пече се 45 минути в предварително загрята на 180 ºС фурна. След като блатът леко поизстине, се изважда от формата и се разрязва на два блата.
За крема: В тефлонов съд се смесват сметаната, маслото и захарта. Затопля се на котлон, докато се разтопи захарта, като се разбърква непрекъснато. Добавя се белият течен шоколад, прясното мляко и ванилията и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
Тортата се реди, като единият блат се намазва с част от шоколадовия крем. Отгоре се поставя и другият блат и се залива с останалия крем.