Начало > Основни ястия > Касуле

Касуле

Касуле|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Боба се накисва в 1 л вода и се оставя за 12-24 часа. Долива се вода и се слага да ври. Обелва се 1 глава лук и в нея се забожда карамфила. Моркова се обелва и нарязва.

  2. Джолана се измива и се слага в боба заедно с лука и моркова. Добавят се 100 г бекон и дафиновите листа.

  3. Подправя се със сол, пипер и мащерка. Оставя се да ври за 45 минути.

  4. Свинското месо се измива, отцежда и нарязва на парчета.

  5. Останалия бекон се нарязва на тънки резенчета.

  6. Чесъна и 2 глави лук се обелват и нарязват на четвъртинки.

  7. Бекона се изпържва, след това месото, чесъна и лука. Добавят се червен пипер, доматено пюре и 250 мл вода и се вари 15 минути.

  8. Тази смес се добавя към боба и джолана и се задушават за 1 1/4 час. След това парчето бекон и джолана се изваждат.

  9. Наденицата, бекона и джолана се нарязват на едро. Слагат се всички подправки, сол и черен пипер, поръсват се с галета и се запичат за 10 минути на 225-250 С.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?