Начало > Тестени > Гюзлеми със сирене

Гюзлеми със сирене

Гюзлеми със сирене
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 яйце
  • 400 г брашно тип 500
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. оцет
  • 2 к.ч. олио
  • 1 щипка сол хималайска
  • 200 г сирене краве

Начин на приготвяне

  1. Яйцето се разбива и се прибавят водата, оцетът, 1 с.л. олио, солта и брашното.

  2. Омесва се тесто, което се разделя на 10 топки и се разточва на кори. Намазват се с мазнина и се слагат една върху друга. Престояват така 1 час. След това се разточват на голяма кора.

  3. Поръсват се със сирене и се навиват на руло. Нарязват се на парчета, като може да се стиснат краищата, за да не излезе плънката.

  4. Леко се притискат с точилката отрязаните парчета и се пържи в загрято олио.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?