Начало > Основни ястия > Гювечета с пилешки дробчета

Гювечета с пилешки дробчета

Гювечета с пилешки дробчета|escape
60
x2
1
60
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. чушки чорбаджийски
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 щипка чубрица
  • 1 щипка мащерка
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 щипка сол хималайска
  • 2 бр. яйца
  • 1 бр. домати
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 1 бр. моркови
  • 2 бр. картофи
  • 300 г дробчета пилешки

Начин на приготвяне

  1. В малко зехтин се задушават нарязаните дробчета до полуготовност. Добавя се нарязания на ситно кромид лук.

  2. Разпределя се равномерно в гювечетата. Отгоре се поръсва с накълцания пресен лук.

  3. В отделна купа се нарязват моркова, чушката, домата и картофите. Добавят се сухите подправки и се разбърква добре. Разпределят се в гювечетата.

  4. Долива се по приблизително 1 к.ч. вода.

  5. Пекат се на 180 С около 30 минути. Изваждат се от фурната, чуква им се по едно яйце и се допичат за още 5 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?