Начало > Основни ястия > Гулаш от дивечово месо и гъби

Гулаш от дивечово месо и гъби

Гулаш от дивечово месо и гъби
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Манатарките се накисват. Месото и бекона се нарязват на парчета.

  2. Олиото се сгорещява в тенджера и бекона и месото се запържват.

  3. Лука и чесъна се обелват, нарязват и запържват. Подправя се със сол, пипер и мащерка, добавят се бульона и бирата.

  4. Манатарките се измиват и се добавят към гулаша с магданоза (ненарязан) и дафиновия лист.

  5. Оставя се да къкри за 1 час и 25 минути.

  6. Печурките се измиват, нарязват и добавят към гулаша 15 мин преди края на готвене.

  7. Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват. Семенната част се отстранява и се нарязват на четвъртинки. Слагат се в гулаша 5 мин преди края на готвене.

  8. Магданоза и дафиновия лист се изваждат.

  9. Слага се сметаната, разбърква се и като заври, се подправя със сол и пипер на вкус.

  10. Сервира се топъл.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?