Гулаш от дивечово месо и гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г еленско месо
- 20 г сушени манатарки
- 60 г бекон
- 1 с.л. олио
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 ск. чесън стар
- 1 щипка мащерка
- 250 мл бульон телешки
- 250 мл бира
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 бр. дафинов лист
- 250 г гъби печурки
- 250 г домати
- 2 с.л. сметана течна
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Манатарките се накисват. Месото и бекона се нарязват на парчета.
-
Олиото се сгорещява в тенджера и бекона и месото се запържват.
-
Лука и чесъна се обелват, нарязват и запържват. Подправя се със сол, пипер и мащерка, добавят се бульона и бирата.
-
Манатарките се измиват и се добавят към гулаша с магданоза (ненарязан) и дафиновия лист.
-
Оставя се да къкри за 1 час и 25 минути.
-
Печурките се измиват, нарязват и добавят към гулаша 15 мин преди края на готвене.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се със студена вода и се обелват. Семенната част се отстранява и се нарязват на четвъртинки. Слагат се в гулаша 5 мин преди края на готвене.
-
Магданоза и дафиновия лист се изваждат.
-
Слага се сметаната, разбърква се и като заври, се подправя със сол и пипер на вкус.
-
Сервира се топъл.